Τα Χρόνια Πολλά του Ποντίφικα Φραγκίσκου για την 30η επέτειο από την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος έστειλε τις ευχές για ‘Χρόνια Πολλά’ για την 30ή επέτειο από την εκλογή του ως Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βαρθολομαίο Α’ σε βίντεο μήνυμα στα Ιταλικά.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του βίντεο μηνύματος:


Χαίρομαι ιδιαίτερα που η τριακοστή επέτειος από την εκλογή του φίλου και αδελφού Βαρθολομαίου ως Πατριάρχη της αρχαίας και ένδοξης Έδρας Κωνσταντινουπόλεως γιορτάζεται από πολλούς οι οποίοι θα ευχαριστήσουν τον Κύριο για τη ζωή και τη διακονία του.

Η καλή προσωπική κατανόηση μεταξύ μας γεννήθηκε την ίδια ημέρα των εγκαινίων του Yπουργείου μου, όταν με τίμησε με την παρουσία του στη Ρώμη. Στη συνέχεια ωρίμασε σε μια αδελφική φιλία στις πολλές συναντήσεις που, με τα χρόνια, είχαμε, όχι μόνο (εδώ) στη Ρώμη αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, την Ιερουσαλήμ, την Assisi, το Κάιρο, τη Λέσβο και το Μπάρι.

Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο μας ενώνει η κοινή συνείδηση ​​της ποιμαντικής μας ευθύνης απέναντι στις επείγουσες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει σήμερα ολόκληρη η οικογένεια της ανθρωπότητας. 

Είμαι ειλικρινά ευγνώμων για τη δέσμευση του Οικουμενικού Πατριάρχη στη διαφύλαξη της Δημιουργίας και για τους προβληματισμούς του πάνω στο θέμα, από την οποία έχω διδαχθεί και συνεχίζω να μαθαίνω τόσα πολλά. 

Με το ξέσπασμα της πανδημίας και την εξάπλωση των δραματικών υγειονομικών, κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της, η μαρτυρία και η διδασκαλία του για την απαραίτητη πνευματική μεταστροφή του ανθρώπου απέκτησαν περαιτέρω σημασία.

Επίσης, ο Παναγιώτατος Βαρθολομαίος υποδεικνύει αδιάκοπα τον διάλογο, με φιλανθρωπία και αλήθεια, ως τον μόνο δυνατό τρόπο συμφιλίωσης μεταξύ όλων των πιστών με τον Χριστό και για την αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας τους. Σε αυτό το μονοπάτι σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μαζί.

Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι η εγγύτητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των Χριστιανών και των Εκκλησιών μας είναι απαραίτητη συνεισφορά στην παγκόσμια αδελφότητα και κοινωνική φιλία, που η ανθρωπότητα χρειάζεται τόσο πολύ και επειγόντως.

Με αυτά τα συναισθήματα, θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την επέτειο του, παρακαλώντας τον Θεό να του χαρίσει υγεία, γαλήνη, πνευματική χαρά και – επιτρέψτε μου να πω – χιούμορ: ακόμη περισσότερο! 

Παναγιώτατε, αγαπημένε εν Χριστώ αδελφέ, χρόνια πολλά (στα Ελληνικά)! Ad multos annos!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος