T-Mobile: Χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 37 εκατομμυρίων πελατών

Array

Η εταιρεία T-Mobile, δήλωσε χθες ότι χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 37 εκατομμυρίων πελατών της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία ο χάκερ έκλεψε δεδομένα πελατών που περιλάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις χρέωσης, emails, αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς λογαριασμών T-Mobile και πληροφορίες που περιγράφουν το είδος της υπηρεσίας που έχουν με τον ασύρματο φορέα.

Η T-Mobile δήλωσε ότι δεν εκτέθηκαν κατά την πειρατεία αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία πιστωτικών καρτών, αριθμοί κυβερνητικών ταυτοτήτων, κωδικοί πρόσβασης, PIN ή οικονομικές πληροφορίες.

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες αυτές μπορούν να συγκεντρωθούν με άλλες κλεμμένες ή δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες και να χρησιμοποιηθούν από απατεώνες για να κλέψουν την ταυτότητα ή τα χρήματα των ανθρώπων.

Η T-Mobile δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές και έχει αρχίσει να ενημερώνει τους πελάτες των οποίων οι πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί. Ωστόσο ο ασύρματος πάροχος δεν ανέφερε τι μπορεί να κάνει για να διορθώσει την κατάσταση.

Σημείωσε ότι θα μπορούσε να επιβαρυνθεί με «σημαντικά έξοδα» εξαιτίας της παραβίασης, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι οι χρεώσεις θα έχουν ουσιαστική επίπτωση στην τελική γραμμή της T-Mobile.

Αφού η T-Mobile (TMUS) έμαθε για την παραβίαση των δεδομένων, η εταιρεία δήλωσε ότι προσέλαβε μια εξωτερική ομάδα κυβερνοασφάλειας για να ερευνήσει.

Η T-Mobile (TMUS) μπόρεσε να ανακαλύψει την πηγή της παραβίασης και να τη σταματήσει μια ημέρα μετά την ανακάλυψη της παραβίασης. Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεχίζει να ερευνά την παραβίαση, αλλά πιστεύει ότι έχει «περιοριστεί πλήρως».

Σημειώνεται επίσης ότι τα συστήματα και το δίκτυο της T-Mobile (TMUS) δεν φαίνεται να έχουν παραβιαστεί.

«Η προστασία των δεδομένων των πελατών μας παραμένει ύψιστη προτεραιότητα», αναφέρει η T-Mobile σε ανακοίνωσή της. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του προγράμματος κυβερνοασφάλειας».

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος