Ταγίπ Ερντογάν: Tρομοκράτες του PKK εκπαιδεύονται στο Λαύριο

Μετά την υπενθύμιση της δήλωσης του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι ο καταυλισμός του Λαυρίου στην Ελλάδα έχει κινητοποιηθεί για τη στρατολόγηση προσωπικού για την τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ, ο Ταγίπ Ερντογάν ρωτήθηκε εάν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κάποιο βήμα σχετικά με αυτό το ζήτημα.

«Επί 7-8 μήνες υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες. Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε “Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής”. Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού» απάντησε ο Ερντογάν.

«Είναι και κάτι άλλο. Όταν η τρομοκρατική οργάνωση παραμένει ανενεργή στην ύπαιθρο, σχεδιάζουν την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόλη. Προσπάθησαν να το κάνουν ορισμένες φορές, στέλνοντας τους από τη Συρία μέσω της γραμμής Nusaybin, μέσω της γραμμής Kızıltepe. Αυτές οι γραμμές έχουν μπλοκαριστεί. Όταν μπλοκαρίστηκαν, άρχισαν να δίνουν εντολές από την Ελλάδα. Έχει δύο σκέλη. Κάνουν δύο κινήσεις: εκπαίδευση και μεταφορά ανδρών και διασφάλιση της κινητικότητας της τρομοκρατικής οργάνωσης εντός της πόλης μέσω του καταυλισμού του Λαυρίου. Αναφέραμε αυτές τις δύο κινήσεις στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εξάλλου, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Χέρτζογκ τον Μάρτιο και απάντησε ότι η Άγκυρα δίνει σημασία στην επίσκεψη του κ. Χέρτζογκ. «Με αυτήν την επίσκεψη, το βήμα που έγινε στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ θα φανεί από εδώ και πέρα σε άλλες διαστάσεις. Τα σημεία λύσης μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο στο Παλαιστινιακό ζήτημα».

Ο Ερντογάν επίσης επεσήμανε ότι ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, από το φυσικό αέριο μέχρι πολλά άλλα θέματα. Είπε ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνουν τα βήματα αυτά πριν, λόγω της αρνητικής άποψης του τότε Ισραηλινού πρωθυπουργού. «Αλλά αυτή τη στιγμή, μπορεί να υπάρξουν πολύ διαφορετικές εξελίξεις. Ελπίζουμε ότι αυτό το βήμα μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ θα ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ μας και έτσι να μετατρέψουμε την περιοχή σε μια λεκάνη ειρήνης προσανατολισμένη στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τον καταυλισμό του Λαυρίου υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων έκανε την εξής δήλωση: «Όσα αναφέρονται στη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών που συσχετίζουν την Ελλάδα με τρομοκράτες αποτελούν μυθεύματα και προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο Τούρκος υπουργός θα πρέπει να ανασκευάσει αυτές τις δηλώσεις».

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος