Τ. Ερντογάν: Συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο πριν από τη συνάντηση με Πούτιν και «το πήρε μαζί του» στην Τεχεράνη

Με τη συζήτηση για αγορά μαχητικών αεροσκαφών να δείχνει ακόμη και τα γαλλικά Rafale όπως μετέδωσε το δίκτυο TRT στον απόηχο της συνομιλίας Μακρόν -Ερντογάν και μετά το αμερικανικό «φρένο» για τα F-16,  τα σιτηρά από την Ουκρανία επανέρχονται στην προεκλογική ρητορική του Τούρκου προέδρου αφού ήδη έφτασε στην Τεχεράνη όπου και επίκειται συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αίσθηση προκαλεί ότι τον Ερντογάν συνοδεύει σχεδόν «σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο», με τους υπουργούς ‘Αμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών και Βιομηχανίας.

Εκτός από το θέμα των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία μέσω του Βοσπόρου αναμένεται να τεθεί και η επιθυμία της ‘Αγκυρας για ανοχή της Ρωσίας όσο συνεχίζονται οι τουρκικές επιχειρήσεις στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας κυριαρχεί ωστόσο η αύξηση ακόμη και στις τιμές των λεμονιών κατά 614% και οι ανακοινώσεις του Ερντογάν μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο  είχαν και πάλι έντονη προεκλογική χροιά.

Αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» κατά την 20ετή διακυβέρνηση του και έδωσε ως «χαρμόσυνο νέο» ότι οι φοιτητές που έχουν πάρει δάνεια,  δεν θα πληρώσουν επιτόκια όταν αρχίσουν να τα αποπληρώνουν.

«Ξέρετε, λένε ότι η οικονομία έχει πρόβλημα, αλλά σημειώστε ότι ο αριθμός των οχημάτων που ήταν 8,5 εκατομμύρια, τριπλασιάστηκε και έφτασε στα 26 εκατομμύρια. Τι μας λετε λοιπόν για οικονομικό πρόβλημα», είπε ενδεικτικά ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι «επικεφαλής των χωρών που απολαμβάνουν τους καρπούς της στρατηγικής  ανάπτυξης».

«Πρώτα ο Θεός θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα όπως σώσαμε την χώρα από τα νύχια των τρομοκρατικών οργανώσεων, από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών, από τη μυωπία των ανίκανων και από τις παγίδες των εχθρών μας στο εξωτερικό». είπε επίσης ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από το υπουργικό συμβούλιο, προειδοποίησε εξάλλου τη Σουηδία ότι δεν συμμορφώνεται με τα συμφωνηθέντα και επανέλαβε ότι η ένταξη της στο ΝΑΤΟ μαζί με τη Φινλανδία κινδυνεύει από τις τουρκικές αντιρρήσεις.

Κωνσταντινούπολη – Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος