Τ. Ερντογάν: Οι διώξεις της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται

Array

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο Εναρκτήριο Πρόγραμμα της 38ης Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας (COMCEC) του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Το να είσαι μουσουλμάνος σημαίνει να αισθάνεσαι υπεύθυνος για ολόκληρη την κοινωνία, για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας από τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Όπου υπάρχει καταπίεση ή κάποιος πεθαίνει από την πείνα, είναι ευθύνη όλων μας, είναι δική μας ευθύνη. Παρόλο που οι γλώσσες, οι πολιτισμοί μας και τα εδάφη είναι διαφορετικά, είμαστε μέλη της ίδιας μεγάλης οικογένειας. Είμαστε υπεύθυνοι για όλα τα αδέρφια και τις αδερφές μας” τόνισε.

Η Τουρκία μοιράστηκε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της με όσους έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αξίες. Κάναμε δυνατή τη μεταφορά περισσότερων από 11 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Από την πρώτη ημέρα δουλέψαμε σκληρά για να τερματίσουμε τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να σταματήσουμε την αιματοχυσία. Χρησιμοποιώντας τη στενή μας φιλία και με τους δύο ηγέτες, συγκεντρώσαμε τις ρωσικές και ουκρανικές αρχές στη χώρα μας σε διάφορες περιπτώσεις. Δείξαμε ότι μια διπλωματική λύση είναι δυνατή με την υλοποίηση του διαδρόμου σιτηρών και της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων στη Μαύρη Θάλασσα” τόνισε ο Ερντογάν.

Σε μια εποχή που η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση έπληξε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα τις φτωχές χώρες, καταστήσαμε δυνατή τη μεταφορά περισσότερων από 11 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και των Στενών. Πιστεύουμε ότι η παράταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας για 120 ημέρες από τις 19 Νοεμβρίου θα ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα των Αφρικανών αδελφών μας” πρόσθεσε.

Σήμερα, ο αντι-ισλαμισμός είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες μεθόδους από τους δυτικούς πολιτικούς για τη συγκέντρωση ψήφων. Οι περιορισμοί στη μαντίλα σε σχολεία και χώρους εργασίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα” σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Η αδικία και οι διώξεις της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται εδώ και χρόνια. Δεν επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα, αρνούνται την ταυτότητά τους. Γνωρίζετε επίσης τις παραβιάσεις δικαιωμάτων που βιώνουν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί και αδελφές μας” είπε ο Ερντογάν.

Υποστηρίζουμε το κυρίαρχο, ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967 του Παλαιστινιακού ζητήματος. Κάνουμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην Ιερουσαλήμ και στο Τέμενος Masjid al-Aqsa. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής αυτών των γεγονότων. Οι ισλαμικές χώρες δεν πρέπει να μείνουν αδιάφορες απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης” δήλωσε.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά στο Ισλάμ και στους Μουσουλμάνους. Το αίμα όλων των αθώων που πέθαναν είναι στα χέρια εκείνων που προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Φιλοξενώντας περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους, εκπληρώνουμε την αδελφοσύνη μας. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ μαζί με τη χώρα μας και να εξαλείψουμε την τρομοκρατία” κατέληξε.

Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος