Τ. Ερντογάν: Σημαντική η δήλωση της Μόσχας για τον πύραυλο στην Πολωνία

Array

Δεν θα υπάρξουν χαμένοι από την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ η εξαγωγική συμφωνία έχει επιτρέψει σχεδόν 11 εκατομμύρια τόνους σιτηρών να εισέλθουν στις παγκόσμιες αγορές.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής της G20 ο Ερντογάν είπε ότι οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η κατάσταση με την ενέργεια μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη.

Εκτίμησε δε ότι η συμφωνία που επιτρέπει στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά μέσω της Μαύρης Θάλασσας, η οποία πρόκειται να λήξει το Σάββατο, θα παραμείνει σε ισχύ. “Είμαι της γνώμης ότι θα συνεχιστεί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα“, είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μόλις επιστρέψει στην Τουρκία. “Μόλις επιστρέψουμε, θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες με τον Πούτιν. Γιατί ο δρόμος προς την ειρήνη περνά από τον διάλογο“, είπε.

Ο Ερντογάν απάντησε επίσης σε ερώτηση σχετικά με έναν πύραυλο που έπληξε πολωνικό έδαφος κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. “Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι δεν έχει καμία σχέση και οι δηλώσεις Μπάιντεν ότι οι πύραυλοι δεν είναι ρωσικής κατασκευής δείχνουν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία“, πρόσθεσε.

Η άρνηση της Ρωσίας ότι εμπλέκεται ήταν «σημαντική»“, είπε ο Ερντογάν. “Ίσως υπήρξε τεχνική δυσλειτουργία ή κάτι άλλο. Είναι σημαντικό να ξεκινήσει έρευνα“, πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι σέβεται την άρνηση της Ρωσίας για εμπλοκή στο θέμα. “Η επιμονή σε κατηγορίες σε βάρος της Ρωσίας θα ήταν «πρόκληση», είπε ο Ερντογάν. “Δεν χρειάζεται να βρούμε τρίτο μέρος σε αυτόν τον πόλεμο. Όλοι χρειαζόμαστε ειρήνη“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος