Σύσταση του ΕΜΑ, για χρήση του RoActemra (Tocilizumab), σε ασθενείς του Covid-19

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), συνέστησε τη Δευτέρα την επέκταση της χρήσης του, RoActemra (Tocilizumab), που αναπτύχθηκε από την, Roche Arthritis Pharmaceutical Group, σε ενήλικες ασθενείς με διάγνωση COVID-19, που χρειάζονται συστηματική θεραπεία με στεροειδή και σε αυτούς που χρειάζονται οξυγόνο ή μηχανικό αερισμό.

Σύμφωνα με τον EMA, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση, αξιολόγησε τα ιατρικά δεδομένα που παρέχονται από μια μελέτη με περισσότερους από 4.000 ενήλικες που νοσηλεύτηκαν με COVID-19 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη αυτού του φαρμάκου υπερτερούν των κινδύνων για τους ασθενείς  από τις αναφερόμενες κατηγορίες .

Η έγκριση του EMA, έρχεται σε μια στιγμή που η Ευρώπη έχει ξεπεράσει το όριο των 75 εκατομμυρίων νέων μολύνσεων από κορωνοϊό και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής Omicron.

Η επίσημη έγκριση του φαρμάκου, που παράγεται από τον όμιλο Roche, θα πρέπει να δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία συνήθως ακολουθεί τις συστάσεις του EMA.

Επιμέλεια: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος