Συσκέψεις στο Λευκό Οίκο για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Oι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πει ότι η αναγνώριση των δυο υπό απόσχιση περιοχών του Ντονμπάς θα είναι μια προκλητική ενεργεία η οποία θα επιδεινώσει περαιτέρω την ούτως η άλλως έκρυθμη κατάσταση.

Σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω δυναμιτίζεται και η γαλλική διαμεσολαβιτική πρόταση για συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν αφού στην Ουάσιγκτον είπαν αρχικά ΝΑΙ αλλά υπό προϋποθέσεις. Η αναγνώριση των δυο περιοχών θα βάλει ταφόπλακα στις συμφωνίες του Μινσκ και θα δώσει στον Πούτιν την δικαιολογία εισβολής, λένε εδώ όπου παρά το  γεγονός ότι είναι επίσημη αργία, από το πρωί οι συσκέψεις στον Λευκό Οίκο είναι συνεχείς.

Με τον πρόεδρο συναντήθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας, ο αρχηγός του στρατού και ο επικεφαλής της CIA για να εξετάσουν όλες τις ανησυχητικές τελευταίες πληροφορίες οι οποίες εξακολουθούν να συγκλίνουν σε επικείμενη εισβολή, εξαιρετικά βίαιη όπως την περιέγραψε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου κ. Σάλιβαν, ο οποίος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διαλύσουν τα πάντα στο πέρασμα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος