Συρία: Στιγμιότυπο «αποφυγής σύγκρουσης» μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών

Array

Αμερικανικές και ρωσικές φάλαγγες αρμάτων μάχης διασταυρώθηκαν σε κουρδική περιοχή πετρελαϊκών κοιτασμάτων της βορειοανατολικής Συρίας με απρόσμενη κατάληξη. ‘Εστρεψαν τα όπλα στο έδαφος στάθηκαν πλάι- πλάι κι έβγαλαν φωτογραφίες. Θα μπορούσαν να προσπεράσουν χωρίς να σταματήσουν αλλά η καλή διάθεση υπερίσχυσε, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πουέχει εντείνει περαιτέρω τις εντάσεις μετέδωσαν ξένοι ανταποκριτές.

https://twitter.com/DuruchibuzorE/status/1579425667258912768?s=20&t=ZvwqrQrTihnIGryUpf-x9w

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν αναπτύξει χερσαία στρατεύματα στη Συρία από το 2011 – όπου καθεμία από τις δύο πλευρές υποστηρίζει αντίπαλο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου, η συνάντηση έγινε την πόλη στην πόλη αλ Κατανίγια, που έχει κοιτάσματα πετρελαίου.

https://twitter.com/VeraVanHorne/status/1579175274754625536?s=20&t=ZvwqrQrTihnIGryUpf-x9w

Ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός ξέσπασαν σε γέλια κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Αρκετοί στρατιώτες αντάλλαξαν ακόμη και εμβλήματα από τις στολές τους.

«Είναι μια πολύ σπάνια στιγμή», τόνισε ο Σάμουελ Ραμάνι, ερευνητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. «Είναι ένα σημάδι ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν «αποφυγή σύγκρουσης στη Συρία».

Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στην επικράτεια της Συρίας από το 2014, ως μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού για την υποστήριξη των κουρδικών δυνάμεων στον πόλεμό τους κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Ο ρωσικός στρατός εμπλέκεται στρατιωτικά από το 2015 στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ. Αναπτύχθηκε στα τέλη του 2019 στη βορειοανατολική Συρία, όπου η Δαμασκός έστειλε στρατεύματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση σε βάρος κουρδικών δυνάμεων.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος