Συρία: Ρωσικές ενισχύσεις στο αεροδρόμιο Καμισλί

Τριακόσιοι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές έφτασαν την Κυριακή στο αεροδρόμιο της πόλης Καμισλί της Συρίας, εν μέσω έντονης πτήσης ρωσικών ελικοπτέρων.

Τοπικές πηγές ανέφεραν στο «Sky News Arabia» ότι δύο ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Καμισλί, μεταφέροντας περίπου 300 Ρώσους αλεξιπτωτιστές.

Σύμφωνα με παρατηρητές, η ρωσική κίνηση ήρθε αφότου ο τουρκικός στρατός έφερε ενισχύσεις σε σημεία επαφής με τις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων SDF ) Κούρδοι ) στην Άιν Ίσσα, στο Ταλ Αμπιάντ και στο Κομπάνι.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταθμεύσει μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο Καμισλί, το οποίο συνδέεται με τον συριακό στρατό από το 2016, και από τότε αποτελεί τη βάση τους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ρωσικές στρατιωτικές ενισχύσεις έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καμισλί, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών μαχητικών SU-34 και επιθετικών ελικοπτέρων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει πολλές φορές από τα τέλη Μαΐου ότι θα πραγματοποιήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση σε δύο περιοχές που βρίσκονται στη βόρεια Συρία με στόχο Κούρδους μαχητές.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: Sky News Arabia

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος