Συρία: Οκτώ άνθρωποι που μάζευαν τρούφες σκοτώθηκαν από νάρκη

Οκτώ άτομα που μάζευαν τρούφες σκοτώθηκαν και πάνω από 35 τραυματίστηκαν σήμερα από την έκρηξη νάρκης κατά προσωπικού στην ανατολική Συρία

Οκτώ άμαχοι που μάζευαν τρούφες σκοτώθηκαν και πάνω από 35 τραυματίστηκαν σήμερα (02.03.2023) από την έκρηξη νάρκης κατά προσωπικού στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Sana, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, μετέδωσε από την πλευρά του ότι «5 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίστηκαν» από την έκρηξη νάρκης «που είχαν αφήσει τρομοκράτες» του Ισλαμικού Κράτους, κατά την διέλευση του φορτηγού που τους μετέφερε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Το δυστύχημα αυτό σημειώνεται μόλις τρεις μέρες μετά την έκρηξη άλλων δύο ναρκών που είχε αφήσει το Ισλαμικό Κράτος, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 10 πολίτες και τραυμάτισε 12 στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, οι οποίοι επίσης μάζευαν τρούφες, σύμφωνα με το Sana.

Στα μέσα Φεβρουαρίου επίθεση που αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε τον θάνατο 68 ανθρώπων που επίσης μάζευαν τρούφες στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που έχει έδρα στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Η τρούφα της συριακής ερήμου, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο, συλλέγεται εν γένει ανάμεσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο και πωλείται πολύ ακριβά.

Το Ισλαμικό Κράτος ήλεγχε από το 2014 μεγάλες περιοχές στη Συρία, που περιελάμβαναν σχεδόν το σύνολο της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ, προτού εκτοπιστεί τον Μάρτιο του 2019, μετά την ήττα του.

Σχεδόν 10,2 εκατομμύρια Σύροι ζουν σε περιοχές όπου εξακολουθούν να υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 15.000 ανθρώπους από το 2015 ως το 2022, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η Συρία σπαράσσεται από το 2011 από πόλεμο που έχει προκαλέσει τον θάνατο μισού εκατομμυρίου ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων από τις εστίες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος