Συρία: Ο ΥΠΕΞ καταγγέλει τις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα του – Τουλάχιστον 370.000 εκτοπισμένοι

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Μπασάμ Αλ-Σάμπαγ κατήγγειλε σήμερα τις “περιφερειακές και διεθνείς παρεμβάσεις” στη χώρα του, που στοχεύουν, όπως δήλωσε, στον “επανασχεδιασμό του πολιτικού χάρτη” της περιοχής.

“Οι περιφερειακές και διεθνείς παρεμβάσεις σε όλο αυτό που συμβαίνει τώρα στη Συρία, στοχεύουν σε ένα νέο διαμελισμό της περιοχής και στον επανασχεδιασμό του πολιτικού χάρτη”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση που είχε με τους ομολόγους του από το Ιράν και το Ιράκ στη Βαγδάτη.

Την ίδια ώρα στον ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ, δήλωνε ότι τουλάχιστον 370.000 άνθρωποι, “η πλειονότητα αυτών είναι γυναίκες και παιδιά”, έχουν εκτοπιστεί λόγω των μαχών στη Συρία από τις 27 Νοεμβρίου και μετά την αιφνιδιαστική προέλαση ομάδων ισλαμιστών.

“Από τότε που άρχισε η κλιμάκωση των εχθροπραξιών, τουλάχιστον 370.000 άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, έχουν εκτοπιστεί, εκ των οποίων 100.000 έχουν εγκαταλείψει την εστία τους περισσότερες από μια φορές, δήλωσε ο Ντουζαρίκ.

Ο προηγούμενος απολογισμός του ΟΗΕ έκανε λόγο για 280.000 εκτοπισμένους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος