Συρία: Νεκροί 20 τζιχαντιστές σε κοινή επιχείρηση ρωσικών και συριακών ένοπλων δυνάμεων

Ρωσικά και συριακά στρατεύματα σκότωσαν 20 τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που ευθύνονταν για επίθεση εναντίον λεωφορείου του συριακού στρατού, δήλωσε Ρώσος ανώτερος αξιωματικός χθες Κυριακή. Συρία, Επίθεση, Νεκροί

Η επιχείρηση διεξήχθη στη νότια επαρχία Ντεράα, διευκρίνισε ο υποστράτηγος Αλέγκ Γεγκόροφ, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών, σε συντονισμό με μονάδες των συριακών ένοπλων δυνάμεων, «διεξήγαγαν ειδική επιχείρηση στην πόλη Τζάσιμ, στην επαρχία Ντεράα (νότια), για την εξάλειψη μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)», είπε ο υποστράτηγος Γεγκόροφ στο πρακτορείο.

Το TASS μετέδωσε ότι οι μαχητές αυτοί ευθύνονταν για βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο κοντά στη Δαμασκό που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 Σύριοι  στρατιωτικοί.
Πάντα σύμφωνα με τον Ρώσο ανώτερο αξιωματικό, ανάμεσα στους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν ήταν ο οργανωτής της επίθεσης στο λεωφορείο και μέλη πυρήνα του ΙΚ που ενέχονταν σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης στις επαρχίες Ντεράα και Ράκα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο.

Η πρόσφατη επίθεση εναντίον του λεωφορείου συγκαταλέγεται στις φονικότερες εναντίον συριακών στρατευμάτων στα μετόπισθεν. Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη της ευθύνης, ούτε υπήρξε κάποιο σχόλιο για τους δράστες από τη Δαμασκό.

Ο περίπλοκος πόλεμος στη Συρία τα τελευταία έντεκα χρόνια, στον οποίο ενεπλάκησαν ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ανθρώπους, κατέστρεψε μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας και μετέτρεψε εκατομμύρια κατοίκους της σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επενέβησαν στη σύρραξη το 2015 και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ να ανακαταλάβουν εδάφη που είχαν κυριεύσει αντάρτες και τζιχαντιστές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος