Συρία: Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Ισραηλινός πύραυλος στοχοθέτησε σήμερα ένα φορτηγό στη Συρία σκοτώνοντας δύο μέλη της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο καταγράφει τη βία στη Συρία, πρόσθεσε ότι το πλήγμα σημειώθηκε κοντά στο σύνορο Συρίας-Λιβάνου.

Η ισραηλινή επίθεση ήταν η 16η στη Συρία αυτό τον χρόνο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία. Δεν υπήρξε σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Αργότερα σήμερα η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν δύο μαχητές της χωρίς να επισημαίνει πού και πότε.

Στο παρελθόν το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει στόχους στη Συρία με στόχο να πλήξει τις ιρανικές δυνάμεις που εδρεύουν εκεί. Το Ισραήλ επιδιώκει να αποτρέψει το Ιράν και τις συμμαχικές του πολιτοφυλακές από το να επεκτείνουν τη στρατιωτική τους επιρροή στη Συρία. Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, τον Οκτώβριο.

‘Εχουν επίσης αυξηθεί οι συγκρούσεις ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και στις ισραηλινές δυνάμεις στο σύνορο ανάμεσα στο Ισραήλ και στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου με αποτέλεσμα να έχουν απώλειες και οι δύο πλευρές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος