Συρία: Αιματηρός απολογισμός σε βάρος αμάχων

Τουλάχιστον επτά άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη 22/7 σε νέους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ, επαρχία της βορειοδυτικής Συρίας και τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών και των τζιχαντιστών της χώρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των πυρών πυροβολικού ήταν το χωριό Ιμπλίν, στον νότο της Ιντλίμπ, όπου προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους επλήγησαν βαριά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών σε όλη την Συρία.

Πρόκειται για τον τρίτο φονικό βομβαρδισμό των κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ μέσα σε μια εβδομάδα, και τον δεύτερο μετά την ορκωμοσία το Σάββατο για τέταρτη θητεία του προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ. Ο τελευταίος δεσμεύτηκε να “ελευθερώσει” τις περιοχές που είναι ακόμη εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης.

Την περασμένη εβδομάδα, εννέα άμαχοι μεταξύ των οποίων τρία παιδιά σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού στην περιοχή Αλ-Φούα, τοποθεσία στην βορειοανατολική πλευρά της Ιντλίμπ και στο χωριό Ιμπλίν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος