Συρία: Αεροπορικά αντίποινα για τον θάνατο Αμερικανού και τους τραυματισμούς άλλων έξι απο drone «ιρανικής» κατασκευής

Μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, έβαλα στο στόχαστρο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το βρ'αδυ της Πέμπτης εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Μέλη ένοπλων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν, έβαλα στο στόχαστρο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις το βράδυ της Πέμπτης εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα στη Συρία ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η επίθεση έγινε σε αντίποινα για το πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος “ιρανικής” κατασκευής σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, εναντίον βάσης δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κοντά στη Χασάκα χθες το μεσημέρι.

Το αποτέλεσμα ήταν σκοτωθεί Αμερικανός συμβασιούχος και να τραυματιστούν ακόμη ένας συμβασιούχος και πέντε Αμερικανοί στρατιωτικοί.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανέφερε πως τα αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα έβαλαν στο στόχαστρο οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα του στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σημαντικού συμμάχου της Δαμασκού στον πόλεμο στη Συρία.

«Οι αεροπορικές επιδρομές διεξήχθησαν σε αντίδραση στην επίθεση καθώς και σε σειρά πρόσφατων επιθέσεων εναντίον δυνάμεων του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού από οργανώσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης», διευκρίνισε ο κ. Όστιν, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος