Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Νιγηρία με 32 επιβαίνοντες – Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια – Έρευνες από διασώστες

Ένα αεροσκάφος της νιγηριανής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη σήμερα στο νότιο τμήμα της χώρας με 32 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τον στρατό και τον υπουργό Αεροπορίας της Νιγηρίας.

«Οι αρχικές αναφορές δείχνουν ότι υπήρχαν 25 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος στο αεροσκάφος», δήλωσε ο υπουργός Αεροπορίας Φέστους Κεγιάμο με ανάρτηση στο X.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά σε ναυτική βάση στην πολιτεία Όντο, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, αφού έχασε επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ενώ κατευθυνόταν προς το Λάγος, όπως ο υπουργός Αεροπορίας.

Ο Κεγιάμο τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι ελεγκτές έχασαν επαφή με το αεροσκάφος στις 11:13 (ώρα Ελλάδας) και δεν κατέστη δυνατό να αποκαταστήσουν την επικοινωνία προτού αναφερθεί η εξαφάνισή του.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν αργότερα κοντά σε ναυτική βάση στην παραθαλάσσια πόλη Ιγκμποκόντα και σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση για θύματα από το αεροπορικό δυστύχημα.

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα αεροπορικά δυστυχήματα στρατιωτικών αεροσκαφών στη Νιγηρία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να εντείνει τον έλεγχο σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς οι αρχές διερευνούν τα αίτια του συμβάντος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος