Συντρίμμια από διαστημόπλοιο της SpaceX έπεσαν σε φάρμα στην Αυστραλία

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι τα διαστημικά συντρίμμια που έπεσαν σε φάρμα στην Αυστραλία ανήκουν σε διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ.

Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες του οργανισμού ταξίδεψαν στην απομακρυσμένη περιοχή στα Snowy Mountains, όπου ο Mick Miners, ένας εκτροφέας προβάτων, ανακάλυψε ένα τεράστιο κομμάτι από αυτό που φαινόταν να είναι διαστημόπλοιο. Αργότερα, ο Jock Wallace, ένας άλλος αγρότης, βρήκε επίσης ένα παρόμοιο κομμάτι.

Η υπηρεσία ενημερώθηκε από τον Μπραντ Τάκερ, έναν αστροφυσικό στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνειδητοποίησε ότι η ώρα και ο τόπος όπου έπεσαν τα συντρίμμια συνέπεσαν με την επανείσοδο ενός διαστημικού σκάφους SpaceX στην ατμόσφαιρα της Γης 20 μήνες μετά την εκτόξευση. τον Νοέμβριο του 2020.

Εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Διαστημικής Υπηρεσίας (ASA) δήλωσε ότι «η υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια προέρχονται από αποστολή SpaceX» και θα συνεχίσει να έρχεται σε επαφή με την αμερικανική υπηρεσία και τις τοπικές αρχές για τη διαχείριση της κατάστασης.

«Εάν οι άνθρωποι παρατηρήσουν άλλα ύποπτα συντρίμμια, δεν θα πρέπει να επιχειρήσουν να τα χειριστούν», είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ο Τάκερ ειδοποιήθηκε αρχικά ότι ανακαλύφθηκαν δύο κομμάτια, αλλά έκτοτε βρέθηκε ένα τρίτο. Αλλά αναμένει πολύ περισσότερα συντρίμμια να εμφανιστούν «τις επόμενες εβδομάδες, μήνες έως και χρόνια».

Η οικογένεια του αγρότη Μικ Μάινερς ανησύχησε όταν άκουσε έναν δυνατό κρότο από την κατεύθυνση μιας μάντρας προβάτων. Οι ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν τότε το διαστημικό υπόλειμμα μήκους περίπου τριών μέτρων, το οποίο έμοιαζε με δέντρο από απόσταση. Ειδοποίησε τις αρχές όταν κατάλαβε ότι ήταν κάτι άλλο.

Ένας γείτονας, επίσης αγρότης, ο Jock Wallace, ανακάλυψε αργότερα ένα παρόμοιο αντικείμενο που είχε προσγειωθεί στην ιδιοκτησία του.

Ευτυχώς τα γεγονότα αυτά δεν προκάλεσαν υλικές ζημιές και δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη καθορίσει πώς θα συλλεχθούν τα διαστημικά συντρίμμια.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος