Ντ. Κουλέμπα: Η Ουκρανία θα συνεχίσει να επιμένει σε πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Η Ουκρανία θα συνεχίσει να επιμένει σε πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντίτρο Κουλέμπα προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στην οποία θα συμμετάσχει.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα του Κιέβου να αφαιρεθούν όλες οι ρωσικές τράπεζες από το σύστημα swift, αλλά και να υπάρξει διαβεβαίωση ότι όλα τα λιμάνια θα κλείσουν για τα ρωσικά πλοία και τα ρωσικά αγαθά.

Ο Ντίμτρο Κουλέμπα ανέφερε επίσης ότι πριν από μία εβδομάδα οι κυρώσεις ήταν «πολύ πιο αδύναμες».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Γερμανίας, σημείωσε ότι «έκανε ένα επαναστατικό βήμα στην αλλαγή της θέσης της από το να μη συμφωνεί να παρέχει καθόλου όπλα στο να επιτρέψει ορισμένες προμήθειες». Ωστόσο, όπως προσέθεσε θα μπορούσε να κάνει περισσότερα προσθέτοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την γερμανική κυβέρνηση στην παροχή επιπλέον όπλων.

«Το ζήτημα που με απασχολεί περισσότερο είναι η διάρκεια των διαδικασιών και της λήψης αποφάσεων στο Βερολίνο. Διότι το Βερολίνο έχει χρόνο, το Κίεβο δεν έχει» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας.

«Η ατζέντα μου είναι απλή και περιλαμβάνει μόνο τρία πράγματα: όπλα, όπλα και όπλα» ανέφερε.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η Ουκρανία είναι να της παρασχεθεί ό,τι είναι απαραίτητο για να νικήσει τον ρωσικό στρατό» είπε ο κ. Κουλέμπα.

Συμπλήρωσε ότι οι Ουκρανοί ξέρουν πώς να πολεμούν, πώς να κερδίζουν ,αλλά τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα όπλα.
«Όσο περισσότερα όπλα λάβουμε και όσο πιο σύντομα φτάσουν στην Ουκρανία τόσες περισσότερες ζωές θα σωθούν, τόσο λιγότερες πόλεις και χωριά θα καταστραφούν και δεν θα υπάρξουν άλλες Μπούτσα» επισήμανε.

Βρυξέλλες/Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος