Συνεργασία Π.Ο.Υ και Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής για ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό

Συμφωνία συνεργασίας για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας μέσω παγκόσμιων πρωτοβουλιών για την προώθηση της υγείας και του αθλητισμού για όλους, παντού υπέγραψαν σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Οι δύο εταίροι θα συνεργαστούν για τη βελτίωση της παγκόσμιας πρόσβασης σε ποιοτική αποκατάσταση και βοηθητική τεχνολογία ως μέρος της καθολικής κάλυψης για την υγεία, ώστε να μετριαστούν οι υπάρχουσες ανισότητες σε σχέση με την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες που αλλάζουν τη ζωή και θα λειτουργήσουν ως προϋπόθεση για ίσες ευκαιρίες και συμμετοχή σε αθλήματα για άτομα με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων των Παραολυμπιακών.

«Ο αθλητισμός και η υγεία είναι φυσικοί σύμμαχοι, με αμοιβαία οφέλη», δήλωσε ο Δρ. Τένδρος Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, σημειώνοντας πως οι παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια εμπνευσμένη εκδήλωση που δείχνει το τι μπορούν να επιτύχουν τα άτομα με αναπηρίες. Ελπίζουμε ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ ΠΟΥ και IPC θα παρέχει μια πλατφόρμα για περισσότερα άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν στον αθλητισμό, αλλά και για να αποδείξει για ποιόν λόγο η καθολική κάλυψη υγείας είναι τόσο σημαντική, διασφαλίζοντας ότι όλα τα άτομα έχουν τη φροντίδα και τις τεχνολογίες που χρειάζονται για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής Αντριου Πάρσονς τόνισε πως «η νέα εταιρική σχέση θα ωφελήσει πολύ την κοινωνία, καθώς ο αθλητισμός είναι ένα τεράστιο εργαλείο για να διασφαλιστεί ότι τα άτομα διάγουν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής και θα επικεντρωθεί επίσης στην ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζει η υποβοηθητική τεχνολογία στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, ειδικά για περισσότερα από 1 δις άτομα με αναπηρίες.

Υπενθυμίζεται πως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 24 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου. Η αναπηρία είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας, αλλά με υψηλότερο επιπολασμό σε χώρες χαμηλού εισοδήματος με ακόμη λιγότερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την υποστηρικτική τεχνολογία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με αναπηρία και αυτός ο αριθμός αυξάνεται λόγω δημογραφικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης του πληθυσμού και της παγκόσμιας αύξησης των χρόνιων καταστάσεων υγείας. Η πανδημία όμως της COVID-19 έχει εκθέσει τα άτομα με αναπηρίες σε αυξημένους κινδύνους ώστε να προσβληθούν από την COVID-19 και να έχουν κακή υγεία, καθώς δεν έχουν παρασχεθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και η φροντίδα για την υγεία με τρόπους εύκολα προσβάσιμους σε αυτά.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος