Συνελήφθησαν τρεις από τους φερόμενους ως δράστες της σφαγής σε αλιευτικό λιμάνι στον Ισημερινό

Οι αρχές του Ισημερινού συνέλαβαν την Τετάρτη 12/4 τρεις από τους φερόμενους ως δράστες επίθεσης ενόπλων —που εκτιμάται πως μπορεί να αποτελούσε ξεκαθάρισμα λογαριασμών— με εννιά νεκρούς σε αλιευτικό λιμάνι στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η επίθεση διαπράχθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εσμεράλδας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Κίτο. Όπως κατέγραψαν κάμερες συστημάτων παρακολούθησης, περίπου τριάντα άνδρες που έφθασαν με πλεούμενα άνοιξαν πυρ εναντίον πλήθους ανθρώπων αδιακρίτως.

«Τρία μέλη της συμμορίας Λος Τιγκερόνες συνελήφθησαν και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι συμμετείχαν στην επίθεση», ανέφερε η κυβέρνηση μέσω Twitter, μεταφορτώνοντας φωτογραφία με τρία πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι ύποπτοι και κατασχέθηκαν.

Κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η επίθεση εντασσόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών που επιδίδονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Συμμορίες συγκρούονται για τον έλεγχο της χρυσοφόρας αγοράς ναρκωτικών στην πολύ τουριστική επαρχία Εσμεράλδας, που γειτονεύει με την Κολομβία.

Μετά το μακελειό αναπτύχθηκαν κάπου 2.000 στρατιωτικοί στην πόλη κι έγιναν κάπου 75 έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

Ανάμεσα στην Κολομβία και στο Περού, τις δυο χώρες που κατατάσσονται αντίστοιχα στην πρώτη και στη δεύτερη παγκοσμίως ως προς την παραγωγή κοκαΐνης, ο Ισημερινός έχει μετατραπεί από απλό μέρος των οδών διακίνησης σε κόμβο της εμπορίας ναρκωτικών προς τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης· οι αρχές κατέσχεσαν πάνω από 200 τόνους ναρκωτικών το 2022.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος