Στις Βρυξέλλες συνεδριάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, με βασικά θέματα την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.
Η Κάγια Κάλας, τόνισε τη σημασία της συνέχισης της στρατιωτικής και πολιτικής στήριξης προς την Ουκρανία, ενώ χαιρέτισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για νέες αποστολές όπλων.
Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς πίεσης προς τη Ρωσία.
Στο Συμβούλιο θα συζητηθεί και η κατάσταση τη Μέση Ανατολή, καθώς και τα επόμενα βήματα στη σχέση ΕΕ – Λιβύης.
Επί τάπητος θα τεθεί επίσης και η κατάσταση στο Ιράν, αλλά και η Γάζα, ενώ η Κάγια Κάλας χαρακτήρισε την ανθρωπιστική κατάσταση «καταστροφική» και επισήμανε ότι έγιναν θετικά βήματα από την πλευρά του Ισραήλ, όπως το άνοιγμα των συνοριακών διελεύσεων και η αποκατάσταση βασικών υποδομών, σημειώνοντας ωστόσο πως «πρέπει να δούμε περισσότερα».
Ανταπόκριση: Έλενα Αποστολίδου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος