Συνεδριάζει στο Παρίσι η «Συμμαχία των Προθύμων» για την Ουκρανία – Τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Παρίσι, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει συγκαλέσει τη λεγόμενη «Συμμαχία των Προθύμων» για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση συμμετέχουν περισσότεροι από 20 Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το «παρών» δίνει και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το στίγμα των ελληνικών θέσεων

Ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη, ενώ οι δύο ηγέτες είχαν μια σύντομη συνομιλία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι η ευρωπαϊκή ασφάλεια απαιτεί στενό συντονισμό με τους συμμάχους και διατήρηση της διατλαντικής συνεργασίας.

Στη γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται ένα διήμερο γεμάτο συμβολισμούς καθώς την Τρίτη (14/7) είναι και η Ημέρα της Βαστίλης που αποτελεί την εθνική γιορτή της Γαλλίας, με τον πρόεδρο Μακρόν θέλοντας να τονίσει το μήνυμα ευρωπαϊκής ενότητας, να έχει προσκαλέσει 500 στρατιώτες από τα κράτη του συνασπισμού για την Ουκρανία, οι οποίοι θα ηγηθούν της καθιερωμένης ετήσιας στρατιωτικής παρέλασης για την Ημέρα της Βαστίλης.

Συνεδριάζει στο Παρίσι η «Συμμαχία των Προθύμων» για την Ουκρανία – Τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ EUROKINISSI)

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Γάλλου προέδρου, ο οποίος στην καθιερωμένη ομιλία του προς το στράτευμα την παραμονή της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου είπε: «Η Γαλλία και η Ευρώπη είναι έτοιμες να υπερασπισθούν την ελευθερία και το δίκαιο με το αίμα τους αν χρειασθεί».

Παράλληλα, τονίζεται ότι η σημερινή ημέρα αναμένεται να κλείσει με επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Γάλλος πρόεδρος στο Μέγαρο των Ηλυσίων, προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική γιορτή της Γαλλίας όπου και θα τιμηθούν όλες οι σημαίες των συμμετεχόντων χωρών.

Συνεδριάζει στο Παρίσι η «Συμμαχία των Προθύμων» για την Ουκρανία – Τα μηνύματα που θα εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ EUROKINISSI)

Αποστολή στο Παρίσι: Γεωργία Σκιτζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος