Συνεχίζεται η ένταση στην Αρμενία – Στα ύψη η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό

Για τέταρτο εικοσιτετράωρο συνεχίζεται η ένταση στην Αρμενία. Οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν και την Κυριακή έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. Αν και λιγότεροι αριθμητικά από τις προηγούμενες ημέρες, έστειλαν μήνυμα πως δεν είναι διατεθειμένοι να σταματήσουν τις διαδηλώσεις τους μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Στο μεταξύ, μετά τη Μόσχα που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυράυλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν έστρεψε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, καθώς αρνήθηκε να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται κατανοητό πως από την στιγμή που ο πρωθυπουργός Πασινιάν δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του και δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πολύ δύσκολο να κρατηθεί στην εξουσία.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος