«Σύνδρομο της Αβάνας»: «Ποιος λοιπόν, αφού δεν είναι οι γρύλοι και οι ρωσικές κατσαρίδες;» ρωτά η Ζαχάροβα

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι το «Σύνδρομο της Αβάνας» δεν συνδέεται με κακόβουλες ενέργειες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Καταστρέφει αυτό την εικόνα της Ρωσίας ως «αυτοκρατορίας του κακού;», ρώτησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα

Η αμερικανική κοινότητα πληροφοριών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το «σύνδρομο της Αβάνας» που υπέστησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σε επαγγελματικά ταξίδια δεν συνδέεται με τις ενέργειες «ξένων αντιπάλων», συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, ανέφερε η Washington Post.

Πρόκειται για μια μυστηριώδη ασθένεια που άρχισε να επιτίθεται σε Αμερικανούς διπλωμάτες το 2016, πρώτα στην Κούβα, μετά στην Κίνα και μετά σε όλο τον κόσμο.

Μερικά από τα συμπτώματα του «Συνδρόμου της Αβάνας» είναι η υψηλή αρτηριακή πίεση, η ναυτία και η ζάλη. Στις ΗΠΑ, έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα για χρήση «ακουστικών όπλων» εναντίον των διπλωματών τους, ενώ απείλησαν ακόμη και με κυρώσεις.

«Άρα αποδεικνύεται ότι η εικόνα μας ως «αυτοκρατορία του κακού» καταρρέει μπροστά στα μάτια μας; Υπενθυμίζω ότι για αρκετά χρόνια, η ίδια αμερικανική κοινότητα πληροφοριών και η ηγεσία της CIA, καθώς και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που το έκαναν κατόπιν εντολής τους, ισχυρίζονταν ότι βασανίζουν Αμερικανούς διπλωμάτες, προκαλώντας τους παραισθήσεις και ναυτίες. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των χωρών του «άξονα του κακού», κυρίως της Ρωσίας, φέρονται να βρίσκονται πίσω από αυτό», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Telegram.

Υπενθύμισε ότι ακόμη και «ανώνυμοι Αμερικανοί ειδικοί σε θέματα εθνικής ασφάλειας έχουν υποστηρίξει αβάσιμα ότι η όλη ιστορία «φαίνεται, μυρίζει και αισθάνεται ότι η ρωσική GRU βρίσκεται πίσω της».

Τότε, όπως λέει, «εμφανίστηκε μια εκδοχή ότι οι υπάλληλοι των αμερικανικών πρεσβειών βασανίζονται από γρύλους, οδηγώντας τους στη σχιζοφρένεια».

Μετά άφησαν τους γρύλους στην ησυχία τους και ξανά έπιασαν τη Ρωσία. Όμως, αποδείχθηκε, δεν έφταιγε πάλι η Ρωσία. Ποιος είναι λοιπόν; Ποιος είναι αν όχι οι γρύλοι; Και αν, προφανώς, δεν είναι ρωσικές κατσαρίδες; ρώτησε ειρωνικά η Ζαχάροβα.

Πηγές: vecernje.rs, sputnik.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος