Συνάντηση των ΥπΕσ Ιταλίας και Τουρκίας στη Ρώμη – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και η διμερής συμφωνία καταπολέμησης του εγκλήματος

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου, η Ιταλίδα Υπουργός Εσωτερικών, κα. Luciana Lamorgese, συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό της, κ. Suleyman Soylu, στο “Viminale” στη Ρώμη, με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο Χωρών ξεκινώντας από τη δραστηριότητα για την πρόληψη των παράνομων μεταναστευτικών ροών, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών.

Η Υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον Τούρκο Υπουργό Soylu για τη δέσμευση ότι η Τουρκική Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει την πρόληψη και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στην Ανατολική Μεσόγειο, μια περιοχή στην οποία, τους τελευταίους μήνες, έχει σημειωθεί απότομη αύξηση του αριθμού των σκαφών με μετανάστες μέσω παράτυπων οδών με προορισμό την Ιταλία.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη χρήση όλων των ερευνητικών εργαλείων που προβλέπονται στη συμφωνία που υπογράφηκε το 2012 μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας για αστυνομική συνεργασία κατά σοβαρών μορφών εγκλήματος, τρομοκρατικών οργανώσεων και ηλεκτρονικού εγκλήματος (cybercrime).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος