Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12/2 με τον πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.
Σε ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης, υπογραμμίζεται ότι «κατά την συνάντηση, έγινε αναφορά στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών και στην κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων, αρχίζοντας από τους τομείς της ενέργειας, της οικονομικής συνεργασίας, τις υποδομές και την γεωργία».
Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι και ο Χαβιέρ Μιλέι συμφώνησαν στην ανάγκη στενού συντονισμού της ομάδας χωρών της G7 (της οποίας η Ιταλία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία μέχρι το τέλος Ιουνίου) με εκείνη της G20.
Η πρωθυπουργός Μελόνι υπενθύμισε επίσης ότι σύντομα αναμένεται στο Μπουένος Άιρες το ιστορικό πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού Amerigo Vespucci.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος