Συνάντηση Σουνάκ – Μακρόν: Το Λονδίνο ζητά την υποστήριξη της ΕΕ κατά της παράτυπης μετανάστευσης

O Ρίσι Σουνάκ θα πιέσει τον Εμμανουέλ Μακρόν να ενθαρρύνει την ΕΕ να καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία, επιτρέποντας στο Λονδίνο να στέλνει πίσω μετανάστες που φτάνουν παράνομα στη χώρα

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια λίρες θα δώσει το Ηνωμενο Βασίλειο  στη Γαλλία , την επόμενη τριετία προκειμένου να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διακαναλικής μετανάστευσης με μικρά σκάφη αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Times.

Στην πρώτη σύνοδο κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας τα τελευταία πέντε χρόνια, στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι , ο Ρίσι Σουνάκ θα πιέσει τον Εμμανουέλ Μακρόν να ενθαρρύνει την ΕΕ να καταλήξει σε συμφωνία με τη Βρετανία, επιτρέποντας στο Λονδίνο να στέλνει πίσω μετανάστες που φτάνουν παράνομα στη χώρα , δήλωσαν Βρετανοί αξιωματούχοι.

 Παρά τις διαδοχικές συμφωνίες, ο αριθμός των μεταναστών συνέχισε να αυξάνεται.  Πέρυσι περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι διέσχισαν τη Μάγχη, αριθμός που θα μπορούσε να ανέλθει σε περισσότερους από 80.000 φέτος.


 Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, εκατοντάδες ακόμη Γάλλοι αστυνομικοί θα περιπολούν στις παραλίες ενώ αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και επενδύσεις σε τεχνολογία όπως τα drones. 
  Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε: «Η βαθιά ιστορία μας, η εγγύτητά μας και η κοινή μας παγκόσμια προοπτική σημαίνουν ότι μια σταθερή συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας δεν είναι απλώς πολύτιμη, αλλά απαραίτητη.  Από την αντιμετώπιση της μάστιγας της παράνομης μετανάστευσης έως την ώθηση των επενδύσεων, η δουλειά που κάνουμε μαζί βελτιώνει τις ζωές των πολιτών στις χώρες μας.  Πέρα από αυτό, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν επίσης προνομιακό ρόλο ως υπερασπιστές της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφάλειας».

Ο Ρίσι Σουνάκ αντιμετωπίζει νέα σύγκρουση με την ΕΕ αφού ανώτερος επίτροπος προειδοποίησε ότι το επίμαχο νέο νομοσχέδιο που παρουσίασε αυτή την εβδομάδα στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη μετανάστευση παραβιάζει τους νόμους για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Σουνάκ είπε ότι η διακοπή της κρίσης είναι μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές του, ενώ η Σουέλα Μπράβερμαν, η υπουργός Εσωτερικών, επέμεινε ότι ο νέος νόμος  που στοχεύει στην ποινικοποίηση, τη κράτηση και την απέλαση των προσφύγων εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος