Συνάντηση Σάντσεθ με πρόεδρο Βουλγαρίας: Στο επίκεντρο το κλείσιμο της στρόφιγγας του ρωσικού αερίου – Πόλεμος στην Ουκρανία

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Rumen Radev είχε σήμερα το πρωί στη Μονκλόα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας, η ανθρωπιστική βοήθεια αλλά και η προάσπιση της ασφάλειας στην περιοχή ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις της πρόσφατης απόφασης του Βλαντιμίρ Πούτιν να αναστείλει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία και εξέφρασε στον Radev την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη της Ισπανίας απέναντι σ αυτόν τον “απαράδεκτο εκβιασμό από την Ρωσία”.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν εκ νέου οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών που το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί στο πλαίσιο της Ε.Ε.. Ειδικότερα , η Ισπανία ολοκλήρωσε μόλις, την αποστολή 4 Eurofighters της πολεμικής αεροπορίας με εντολή του ΝΑΤΟ και με στόχο την αεροπορική αστυνόμευση της Βουλγαρίας.

Ανταπόκριση – Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος