Συνάντηση Προέδρων Ρωσίας και Σερβίας στο Σότσι

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, βρίσκεται στο Σότσι, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Κάθε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι εξαιρετικής σημασίας για τη χώρα μας. Συνάντηση Τετ και Τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι», γράφει στον λογαριασμό του Προέδρου Βούτσιτς στο Instagram.

Κύριο θέμα συζήτησης είναι η μελλοντική μακροπρόθεσμη συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου, με τον Βούτσιτς να τονίζει ότι θα ζητήσει από τον Πούτιν καλύτερη τιμή, γιατί από αυτό εξαρτάται η περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας. «Αυτό είναι ένα ζήτημα για ολόκληρη τη χώρα μας, γιατί η άφιξη των επενδυτών εξαρτάται από αυτό, αν θα έχουμε ηλεκτρική ενέργεια και αποθέματα», είπε ο Βούτσιτς πριν φύγει για τη Ρωσία.

Η συνάντηση στο Σότσι, η 19η επίσημη συνάντηση των δύο προέδρων, έρχεται σε μια περίοδο πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Σερβία – αυξημένη πίεση από τη Δύση «τυλιγμένη» στην κριτική της για το κράτους δικαίου, της κατάστασης των μέσων ενημέρωσης, του περιβάλλοντος και η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις κινήσεις της Πρίστινα, αλλά και περιπλοκής της κατάστασης στην περιοχή.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος