Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Bono: «Χρειαζόμαστε ποίηση και θάρρος για τη Μητέρα Γη»

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαϊου ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε στη Ρώμη με τον τραγουδιστή των U2, Bono Vox, στο Ποντιφικό Αστικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στα πλαίσια του Scholas Occurrentes, ένα παγκόσμιο δίκτυο σχολείων με σκοπό την προώθηση εκπαιδευτικών ευκαιριών.

“Η εκπαίδευση των κοριτσιών είναι μια υπερδύναμη για την καταπολέμηση της ακραίας φτώχειας” εξέφρασε ο Bono Vox “και θα ήθελα να ρωτήσω την Αυτού Αγιότητα εάν πιστεύει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια έχουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κόσμου και της κλιματικής αλλαγής”.

Ο Πάπας απάντησε “ναι” και μάλιστα πρόσθεσε χαμογελώντας πως “μιλάμε για τη Μητέρα Γη, όχι για τον Πατέρα Γη”, απάντηση που έφερε τους παρευρισκόμενους να ξεσπάσουν σε χειροκρότημα ως αποκορύφωμα μιας όμορφης στιγμής.

Αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Πάπας Μπεργκόλιο τόνισε επίσης πως “χρειαζόμαστε ποίηση και θάρρος” ώστε να φροντίσουμε το κοινό μας σπίτι, και πως πρέπει “να υπερασπιστούμε την αρμονία της δημιουργίας”, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως “οι γυναίκες γνωρίζουν περισσότερα για την αρμονία από εμάς τους άνδρες”.

Σημειώνουμε επίσης πως και χθες ο Ποντίφικας εμφανίστηκε ξανά σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω του πόνου στο γόνατο που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος