Συνάντηση Ν.Δένδια – Μ.Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα (20.03.2023) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον Τούρκο ομόλογό του, Μ. Τσαβούσογλου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε ο ίδιος, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. «Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Κατ’ αρχάς, στο Συμβούλιο σήμερα θα συζητήσουμε για τα ζητήματα που προκύπτουν από την συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη  Μαριούπολη δεν βοηθάει καθόλου, βεβαίως, την ατμόσφαιρα.

Από εκεί και πέρα, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τον Josep Borrell για την πολύ σημαντική επιτυχία της συμφωνίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας. Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ. Και, τέλος, θα ήθελα να σας πω ότι στις 13:00 θα συναντηθώ με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Mevlüt Çavuşoğlu. Ευχαριστώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος