Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για τη στήριξη της Ουκρανίας

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, θα μεταβεί στη Γαλλία την επόμενη εβδομάδα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν ιδιαίτερα τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, γράφει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω εντατικοποίησης των ρωσικών επιδρομών στην Ουκρανία και σε μια περίοδο που το Κίεβο ζητά από τους δυτικούς συμμάχους του πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Από την αμερικανική πλευρά, η στρατιωτική βοήθεια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία εμποδίζεται επί του παρόντος από τη Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση στο Κογκρέσο.

«Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για να συζητήσουν τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία και να αποτρέψουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Αυτή θα είναι μια σπάνια επίσκεψη στο Παρίσι από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, , ο οποίος δεν έχει πάει εκεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Γάλλος πρόεδρος, από την πλευρά του, πραγματοποίησε κρατική επίσκεψη στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο του 2022.

Μετά το Παρίσι, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για να παρακολουθήσει μια συνάντηση των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ με την ευκαιρία της 75ης επετείου από τη δημιουργία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις 4 Απριλίου, πρόσθεσε ο Μίλερ.

Η συνάντηση πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής των ηγετών της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο.

Πηγή: Αgerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος