Συνάντηση Μακρόν με τον δήμαρχο της Μελιτόπολης που είχε συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δέχτηκε την Παρασκευή τον δήμαρχο της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ, τον οποίο είχαν συλλάβει οι ρωσικές δυνάμεις μετά την κατάληψη της πόλης. Ο κ. Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να έχει σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ιβάν Φεντόροφ είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερος από τους Ρώσους στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής αιχμαλώτων.

«Χαιρόμαστε που σας βλέπουμε εδώ, ελεύθερο, και δεν τολμώ να φανταστώ όσα βιώσατε, όλοι μας αναστατωθήκαμε όταν σας απήγαγαν», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στον δήμαρχο της Μελιτόπολης, ο οποίος συνοδευόταν από τέσσερις Ουκρανούς βουλευτές.

Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς να βοηθήσουν για να απελευθερωθεί ο δήμαρχος. Στις 21 Μαρτίου η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι ο Φεντόροφ ανταλλάχθηκε με εννέα Ρώσους αιχμαλώτους.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες με συνέλαβαν για να δείξουν στους συναδέλφους μου τι μπορούν να κάνουν σε εκείνους που αρνούνται να συνεργαστούν με τη Ρωσία», είπε ο Ιβάν Φεντόροφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV την Τετάρτη.

Μετά τη συνάντησή τους με τον Εμανουέλ Μακρόν, οι Ουκρανοί βουλευτές ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν καταγγελίες για βιασμούς από τους Ρώσους. Αναφερόμενοι δε στην κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, έκαναν λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή».

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος