Συναγερμός με την «ευλογιά των πιθήκων» – Τέσσερα νέα κρούσματα στη Βρετανία, 7 συνολικά

«Σεισμός» στη Βρετανία με την είδηση ότι τέσσερα ακόμη άτομα και συγκεκριμένα άνδρες διαγνώστηκαν με την «ευλογιά των πιθήκων». Έτσι, σύμφωνα με την Daily Mail, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ανέρχεται σε επτά. Αυτό που προβληματίζει έντονα τις υγειονομικές αρχές της χώρας είναι πως κανένας από αυτούς δεν είχε ταξιδέψει στην Αφρική.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα δεν συνδέονται με τα προηγούμενα τρία, ενώ δύο από τους νέους ασθενείς γνωρίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα, με την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων αναμένεται να εκδοθούν και επικαιροποιημένες οδηγίες το υγειονομικό προσωπικό.

Γιατροί και νοσοκόμες θα παροτρύνονται να φορούν επιπλέον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όταν εξετάζουν ασθενείς με νέο εξάνθημα, ενώ όσοι ασθενείς έχουν συμπτώματα θα πρέπει να τηλεφωνούν πριν πάνε σε νοσοκομεία.

Τι είναι η «ευλογιά των πιθήκων» – Ποια τα συμπτώματα

Η «ευλογιά των πιθήκων» συχνά συγχέεται με την ανεμοβλογιά, την ιλαρά, την ψώρα και τη σύφιλη γεγονός που κάνει δύσκολη την έγκαιρη διάγνωσή της.

Πρόκειται για μία σπάνια ιογενής λοίμωξη, η οποία σκοτώνει έως και 1 στους 10 από τους μολυσμένους και δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατά την παρατεταμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω σωματικών υγρών.

Το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία και εξάντληση. Ωστόσο, κάποια άτομα μπορεί να νοσήσουν βαριά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος