ertnews.gr

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Τράπεζα Ανάπτυξης πρόκειται να εγκρίνει την υπό όρους ένταξη της Ουκρανίας

Δεδομένων των εξαιρετικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η Ουκρανία, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας θα παράσχουν ένα απτό σημάδι υποστήριξης στην Ουκρανία.
11/07 17:35
Συμβούλιο της Ευρώπης: Η Τράπεζα Ανάπτυξης πρόκειται να εγκρίνει την υπό όρους ένταξη της Ουκρανίας

(AP Photo/Nariman El-Mofty)

Ανταπόκριση – Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Ήδη ύστερα από την εκφρασμένη πρόθεση της Ουκρανίας να συμμετάσχει στην Τράπεζα η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά καθώς αποτελεί μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποβάλλοντας επίσημα αίτηση για να γίνει μέλος. Η Τράπεζα ήταν μεταξύ των πρώτων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ανταποκρίθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία και υποστήριξε ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ουκρανία και αναζητούσαν καταφύγιο σε γειτονικές χώρες.

Η Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης ιδρύθηκε το 1956 και έχει 42 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων 22 χωρών από την Κεντρική, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη που αποτελούν τις χώρες-στόχους της Τράπεζας. Ως κύριο μέσο της πολιτικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη, η Τράπεζα χρηματοδοτεί κοινωνικά έργα θέτοντας στη διάθεσή τους πόρους που συγκεντρώνονται υπό συνθήκες που αντικατοπτρίζουν την ποιότητα της κατάταξής των χωρών από τους οίκους αξιολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version