Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Καλούνται να λογικευτούν όσοι ενθαρρύνουν την Ελλάδα να στρατιωτικοποιεί τα νησιά

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: Προκλητικές ενέργειες και παράνομες πρακτικές από την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συζητήθηκαν «οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αποφασιστικότητα, και επιτυχία ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδιαίτερα των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK-PYDYPG-SDG, FETO και DEASH. που θα ληφθούν κατά των ενεργειών που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει η τρομοκρατική οργάνωση PKK/KCK.

Συζητήθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα και οι προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να κερδίσει χώρο και να βλάψει τις διμερείς μας σχέσεις. Τονίστηκε η σημασία της δράσης στο πλαίσιο μιας κοινής κατανόησης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Συζητήθηκαν αναλυτικά οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν εγκατέλειψε τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Τονίστηκε με έμφαση ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμη μέθοδο και μέσα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου προκειμέ νου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας έναντι των μάταιων προσπαθειών της ελληνικής διοίκησης, η οποία έχει παρεκκλίνει από τη λογική σε τέτοιο βαθμό ώστε να σαμποτάρει ακόμη και τις δραστηριότητες που διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και να ανοίγει πυρ εναντίον εμπορικών πλοίων που πλέουν σε διεθνή ύδατα.
Οι κύκλοι που ενθάρρυναν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να επανέλθουν στην κοινή λογική.

Αξιολογήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης και έγινε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και αντίκειται επίσης στο πνεύμα της συμμαχίας.

Όλες οι χώρες καλούνται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, ενώ τονίζεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά τις πολυδιάστατες δραστηριότητές της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Η Αρμενία καταδικάστηκε για τις προκλητικές της ενέργειες κατά του Αζερμπαϊτζάν και γίνεται υπενθύμιση στην αρμενική διοίκηση σχετικά με την ευθύνη της να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για ειρήνη που της παρουσιάζεται και να εκπληρώσει όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Επιβεβαιώθηκε η ισχυρή υποστήριξη προς το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης, και τονίστηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο θέμα, ιδιαίτερα οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συμβάλλουν ειλικρινά σε μια μόνιμη λύση αντί να εμβαθύνουν τις συγκρούσεις.

Δηλώθηκε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα χωρίς καθυστέρηση για να τερματιστεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, και αναφέρθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την ειρήνη και να μετριάσει την ανθρωπιστική κρίση και τις ζημίες σε παγκόσμια κλίμακα, όπως επιχειρεί να δημιουργήσει τον διάδρομο των σιτηρών και να πραγματοποιήσει την ανταλλαγή κρατουμένων.

Δηλώθηκε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη δεν πρέπει να βλάψουν το περιβάλλον ειρήνης και διαλόγου που καθιερώθηκε με μεγάλες θυσίες και δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη βούληση του λαού. Υπογραμμίστηκε ότι οι δίκαιες, ελεύθερες και αξιόπιστες εκλογές, που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της χώρας, θα πρέπει να διεξαχθούν σύμφωνα με δημοκρατικές διαδικασίες και το συντομότερο δυνατό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ