Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ: Φθάνουν στις Βρυξέλλες οι αγρότες

Στις Βρυξέλλες έχουν αρχίσει να φτάνουν αγρότες με τρακτέρ από τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/2, με στόχο να συγκεντρωθούν στις 10.00 τοπική ώρα έξω από το κτίριο του Συμβουλίου στο οποίο θα συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας. Την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα της Συνόδου Κορυφής, 1.300 τρακτέρ είχαν συγκεντρωθεί σε δρόμους παρακείμενους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Στο τραπέζι των υπουργών Γεωργίας αναμένεται να βρεθούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για απλούστευση ορισμένων διαδικασιών που αφορούν στους αγρότες, αλλά και έναν οδικό χάρτη για τις επόμενες κινήσεις. Όπως αναφέρουν πηγές στις Βρυξέλλες, η παρουσία των αγροτών έξω από το Συμβούλιο θα ασκήσει πίεση στους υπουργούς.

Ευρωπαίος Αξιωματούχος σε ενημέρωση των ανταποκριτών, ερωτηθείς για την ΚΑΠ, σημείωσε ότι προς το παρόν στόχος είναι βραχυπρόθεσμα μέτρα αλλά εκτιμά ότι η Επιτροπή δεν θα απέκλειε άνοιγμα βασικών τμημάτων. Παράλληλα, επισήμανε ότι αναμένεται από αρκετά κράτη μέλη να θέσουν θέμα εξέτασης ΚΑΠ, με βάση τις προτάσεις τους.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε στείλει έγγραφο στη βελγική Προεδρία στο οποίο περιγράφονται οι πρώτες πιθανές δράσεις για τη μείωση του διοικητικού φόρτου που επιβαρύνει τους γεωργούς. Το έγγραφο, το οποίο θα συζητηθεί σήμερα, απαριθμεί μια σειρά βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δράσεων που μπορούν να αναληφθούν για την επίτευξη απλούστευσης, ενώ θα χρησιμεύσει ως βάση για συζητήσεις και κοινή δράση με τις χώρες της ΕΕ υπογράμμιζε η Κομισιόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος