«Συμπεριφέρεται σαν χούλιγκαν» λέει για τον Ντόναλντ Τουσκ επικοινωνιολόγος

Η τελευταία κρίση στην Πλατφόρμα Πολιτών (πολιτικό κόμμα) δεν προκλήθηκε από κανέναν άλλον παρά από τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ. Ο επικοινωνιολόγος Zbigniew Lazar σημειώνει ότι ο «συνταξιούχος “βασιλιάς της Ευρώπης” αρχικά εξαφανίστηκε από τα μέσα ενημέρωσης για λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κρίσης στα σύνορα και μετά ήρθε εντελώς απροετοίμαστος σε συνέντευξη για το θέμα. Στο τέλος πέρασε με υπερβολική ταχήτητα με το αυτοκίνητό του μέσα από την κατοικημένη περιοχή και έχασε την άδεια οδήγησης. – Αυτό είναι απλώς ένα ακόμη στάδιο υπερηφάνειας. Συμπεριφέρθηκε σαν ένας συνηθισμένος χούλιγκαν του δρόμου», λέει ο ειδικός σε συνέντευξή του στην πύλη wPolityce.pl.

Σύμφωνα με τον Λάζαρ, ήδη στην αρχή της κρίσης που ξέσπασε στα σύνορα Πολωνίας Λευκορωσίας, ο Τουσκ, ως αρχηγός της Πλατφόρμας Πολιτών, έχασε την ευκαιρία να πάρει το μέρος του εθνικού συμφέροντος. «Ξέρουμε πώς υποδαύλισε όλα όσα έκανε η κυβέρνηση για να υπερασπιστεί τα ανατολικά μας σύνορα», υπενθυμίζει ο ειδικός.

Επισημαίνει επίσης τη μακρά απουσία του Ντόναλντ Τουσκ, όταν οι πολωνικές υπηρεσίες ασφαλείας έπρεπε να αναχαιτίσουν στα σύνορα μετανάστες και πρόσφυγες. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας του Τουσκ ο Λάζαρ σημειώνει ότι ο ηγέτης της Πλατφόρμας Πολιτών «ήταν συνηθισμένος στο γεγονός ότι θα υπήρχαν ερωτήσεις όπως: Πρωθυπουργέ, πώς είναι που είσαι τόσο υπέροχος;»

«Και εδώ ήταν απλές, συγκεκριμένες ερωτήσεις που δεν μπορούσε να απαντήσει». Αν επικριθεί το σχέδιο κάποιου αντιπάλου, είναι απαραίτητο να επισημάνω τι θα έκανα διαφορετικά – λέει.

Επιμέλεια: Μαλγκοζάτα Ολσέφσκι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος