Συμφωνία Νότιας Κορέας – ΗΠΑ για ενίσχυση συνομιλιών πριν από την 1η Αυγούστου

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Νοτίου Κορέας, Γουί Σουνγκ-λακ, και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, συμφώνησαν να εντείνουν τις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας πριν από την προθεσμία της 1ης Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το προεδρικό γραφείο της Σεούλ.

Η απόφαση έρχεται μετά την αναβολή της επιβολής αμοιβαίων δασμών από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, εξέλιξη που οδήγησε την κορεατική προεδρία να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με αξιωματούχους από τα Υπουργεία Βιομηχανίας, Εξωτερικών και Οικονομικών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας, ενώ συμφώνησαν ότι μια πρόωρη σύνοδος κορυφής μεταξύ των ηγετών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόοδο των συνομιλιών σε διάφορους τομείς.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος