Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας για την παράνομη μετανάστευση

Array

Συμφωνία ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία για τη να αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν που βρίσκεται στην Γαλλία με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν.

Η συμφωνία θέτει τα θεμέλια για μια βαθύτερη συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες και σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, ειδικοί αξιωματικοί του Ηνωμένου Βασιλείου θα ενσωματωθούν επίσης με τους Γάλλους ομολόγους τους, γεγονός που θα αυξήσει την ανταλλαγή πληροφοριών, θα βελτιώσει την κατανόηση της απειλής και θα διασφαλίσει ότι η βρετανική τεχνογνωσία βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών διακοπής των διελεύσεων και καταστολής λαθρέμπορων μεταναστών.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια και να πατάξουμε τις εγκληματικές συμμορίες. Αυτή είναι μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί παγκόσμιες λύσεις και είναι προς το συμφέρον τόσο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου όσο και της Γαλλίας να συνεργαστούν για την επίλυση αυτού του περίπλοκου προβλήματος» επισήμανε η Βρετανίδα υπουργός εσωτερικών .

«Δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις, αλλά αυτή η νέα ρύθμιση θα σημαίνει ότι μπορούμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των Γάλλων χωροφυλάκων που περιπολούν στις παραλίες στη βόρεια Γαλλία».

Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου – Γαλλίας για την παράνομη μετανάστευση
(Thomas Samson, Pool via AP)

Θα συσταθεί επίσης μια νέα ομάδα εργασίας, η οποία θα επικεντρωθεί στην αναστροφή της πρόσφατης αύξησης των Αλβανών υπηκόων και ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που εκμεταλλεύονται τις οδούς παράνομης μετανάστευσης προς τη Δυτική Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο αποτρέποντας περισσότερες από 30.000 απόπειρες παράνομης διέλευσης από την αρχή του έτους , περισσότερο από 50% σε σύγκριση με το περασμένο έτος.

Η Σουέλα Μπρέιβερμαν θα ταξιδέψει στη Φρανκφούρτη αργότερα αυτή την εβδομάδα, όπου θα συναντηθεί με τους διεθνείς ομολόγους της από την G7 για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος. Θα συναντηθεί επίσης με γειτονικές χώρες το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου με τους ευρωπαίους εταίρους για την προώθηση της προόδου στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ανταπόκριση από Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος