Συμφωνία Γερμανίας – Καναδά για παροχή υδρογόνου

Array

Ο Καναδάς και η Γερμανία προχωρούν σε στενή συνεργασία για την παροχή υδρογόνου προκειμένου προκειμένου να αντιμετωπίσει η Γερμανία τα ενεργειακά προβλήματα που έχει εξαιτίας της έλλειψης φυσικού αερίου. Την ίδια ώρα τα πρώτα τρένα υδρογόνου εντάσσονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας.

Για τον γερμανό καγκελάριο, με την υπογραφή της συμφωνίας η εταιρική σχέση της Γερμανίας με τον Καναδά αναβαθμίζεται σε στρατηγικό επίπεδο. «Μία αλλαγή είναι δυνατή προς μία κλιματικά ουδέτερη οοικονομία, η οποία ταυτόχρονα δημιουργεί καλές θέσεις εργασίας», είπε ο Σολτς. Η συμφωνία είναι μία «πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Άμεσα δεν βοηθάει στην έλλειψη φυσικού αερίου, που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά μεσομακροπρόθεσμα το υδρογόνο είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο φυσικό αέριο για μία ενεργοβόρα οικονομία όπως η gερμανική.

Ιστορικό βήμα χαρακτήρισε τη συμφωνία και ο πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό. Είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τον γερμανό καγκελάριο γστη μάχη για την αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα της ανάπτυξης της οικονομίας.

Οι Γερρμανικοί Σιδηρόδρομοι εγκαινιάζουν τον πρώτο παγκοσμίως στόλο συρμών με υδρογόνο. Στη βόρεια Κάτω Σαξονία θα τεθούν σε λειτουργία σήμερα τα πρώτα τρένα κινούμενο με υδρογόνο – πέντε από τα 14 τρένα που παραδίδει η γαλλική εταιρία Alstom στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους Deutsche Bahn. Θα αντικαταστήσουν τα κινούμενα με πετρέλαιο τρένα που καλύπτουν το περιφερειακό δίκτυο μεταξύ Cuxhaven, Bremerhaven, Bremervörde. Η ακτίνα που μπορεί να καλυφθεί είναι 1000 χλμ. Με τους νέους συρμούς εξοικονομούνται 1,6 εκ. λίτρα ντίζελ το χρόνο και κυρίως δεν παράγονται καυσαέρια.

Βερολίνο- Ανταπόκριση:Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος