Σύγκρουση Πατριαρχείου Μόσχας με Ερμιτάζ για το Λείψανο του Αλεξάντερ Νιέφσκι

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, ανακοίνωσε την ανάγκη επιστροφής της λειψανοθήκης με τα Λείψανα του Πρίγκιπα και Αγίου της Ρωσικής Εκκλησίας, Αλέξανδρου Νιέφσκι, από το Ερμιτάζ, στη Λαύρα (Μοναστήρι) Αλαξάντερ Νιέφσκι, στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Προκαθήμενου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Η εύρεση της λειψανοθήκης στα Χειμερινά Ανάκτορα αποτελεί προσβολή και για τη μνήμη της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί ότι η λειψανοθήκη η οποία δημιουργήθηκε με εντολή της δεν θα ήταν στη Λαύρα του Αλαξάντερ Νιέφσκι αλλά στα Χειμερινά Ανάκτορα(Ερμιτάζ)».

Η ανακοίνωση-απαίτηση του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου σημειώνει πως η επιστροφή του Ιερού Λειψάνου πρέπει να πραγματοποιηθεί «σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις των ειδικών για τη διασφάλιση της ασφάλειάς του.

Τις τελευταίες δεκαετίες, εκπρόσωποι της Ορθόδοξης κοινότητας έχουν επανειλημμένα ζητήσει την επιστροφή του καρκίνου στην Εκκλησία, αλλά η ηγεσία του Ερμιτάζ προτείνει τη δημιουργία και μεταφορά στη Λαύρα ενός αντιγράφου της Λειψανοθήκης η οποία φιλοξενεί το Λείψανο του Αγίου Αλεξάντερ Νιέφσκι”.

Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος, αντιτίθεται στη δημιουργία μιας λειψανοθήκης-αντίγραφου τονίζοντας “ότι η λειψανοθήκη είναι μοναδική και αυτή η μοναδικότητα δεν πρέπει να χαθεί με τη δημιουργία ενός αντιγράφου». 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος