Συγκλονίζει ο Μο Φάρα: Το πραγματικό μου όνομα είναι Χουσεΐν – Ήρθα στη Βρετανία παράνομα

Array

Ο Oλυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Μο Φάρα αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του BBC την απίστευτη ιστορία της ζωής του. Ο θρυλικός δρομέας μεγάλων αποστάσεων αποκάλυψε ότι έφτασε παράνομα στη Βρετανία με το όνομα ενός άλλου παιδιού, και βίωσε την καταναγκαστική οικιακή εργασία.

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Μο Φάρα, μεταφέρθηκε στη Βρετανία από το Τζιμπουτί σε ηλικία εννέα ετών και αναγκάστηκε να εργαστεί ως οικιακός βοηθός και να φροντίζει παιδιά με αντάλλαγμα φαγητό, όπως αποκάλυψε στο BBC.

Ο 39χρονος Βρετανός δρομέας, ο οποίος γεννήθηκε στην Σομαλία, δήλωσε επίσης ότι το όνομά του είχε αλλάξει σε Μοχάμεντ Φάρα από Χουσεΐν Αμπντί Καχίν στα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι αυτός που νομίζεις», είπε ο πρώτος Βρετανός αθλητής στίβου που κέρδισε τέσσερα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο BBC σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο “The Real Mo Farah”.

«Η πραγματική ιστορία είναι ότι γεννήθηκα στη Σομαλιλάνδη, βόρεια της Σομαλίας, ως Χουσεΐν Αμπντί Καίν Hussein», είπε στο BBC. «Παρά τα όσα έχω πει στο παρελθόν, οι γονείς μου δεν έζησαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν ήμουν τεσσάρων ετών, ο πατέρας μου σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο, ξέρετε ότι σαν οικογένεια μας διέλυσαν. Με χώρισαν από τη μητέρα μου και με έφεραν στο Ηνωμένο Βασίλειο παράνομα με το όνομα ενός άλλου παιδιού που λεγόταν Μοχάμεντ Φάραχ.

Είχα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας για τον συγγενή μου και μόλις φτάσαμε στο σπίτι της, η κυρία μου τα έβγαλε και ακριβώς μπροστά μου τα έσκισε και τα έβαλε στον κάδο και εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι είχα πρόβλημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος