Συγκλονιστικές εικόνες από το Νόβι Παζάρ στη Σερβία: Δύο άνδρες παρασύρονται από ορμητικό ποτάμι

Array

Ένα βίντεο εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει τη στιγμή που ο χείμαρρος παρέσυρε δύο άνδρες και φέρεται να είναι ο γιος που προσπάθησε να σώσει τον πατέρα του από το ποτάμι, αλλά έπεσε και αυτός στο νερό.

Στο βίντεο της κάμερας παρακολούθησης από κοντινό σπίτι φαίνεται ότι ένας νεαρός άνδρας έτρεξε στη γέφυρα και προσπάθησε να δώσει το χέρι του στον πατέρα του που πάλευε με το ορμητικό ποτάμι, ωστόσο ο φράχτης έσπασε και το νερό παρέσυρε και τους δύο.

«Δύο άτομα που έπεσαν στον ποταμό Τρνάβιτσα αγνοούνται και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ το άτομο που προσπάθησε να τους σώσει μετά την επέμβαση των διασωστών μετά από την φροντίδα ειδικών είναι σε καλή κατάσταση», ανακοίνωσε το Αρχηγείο Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης.

Το αρχηγείο έλαβε απόφαση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών στο έδαφος του Νόβι Παζάρ και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν να μετακινούνται και να μένουν κοντά σε ποτάμια και άλλα υδάτινα ρεύματα και να μην περνούν από αυτοσχέδιες γέφυρες.

«Ενημερώνουν τους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επικράτεια του Νόβι Παζάρ που ζουν σε απειλούμενες περιοχές ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση να παρακολουθήσουν μαθήματα στη δεύτερη βάρδια. Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, η κατάσταση στην πόλη μας είναι ανησυχητική, σε ορισμένα σημεία της πόλης οι ποταμοί Ράσκα, Γιοσάνιτσα και Τρνάβιτσα έχουν υπερχειλίσει από τις κοίτες τους.

Σε συνεχή συντονισμό βρίσκονται το Αρχηγείο Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης και το Τμήμα Εκτάκτων Καταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα διαθέσιμα μηχανήματα βρίσκονται στο έδαφος και πολλές ομάδες κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν στην προστασία από φυσικές καταστροφές. «Έχει επιστρατευτεί επιπλέον προσωπικό και μηχανήματα, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμύρες της περιοχής, να προστατευθεί ο πληθυσμός και η περιουσία τους», ανακοίνωσε το Αρχηγείο Εκτάκτων Καταστάσεων της πόλης Νόβι Παζάρ της Σερβίας.

Πηγή: politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος