Σύγχυση και αβεβαιότητα στα χριστουγεννιάτικα σχέδια των Βρετανών

Σύγχυση και αβεβαιότητα, στα χριστουγεννιάτικα σχέδια των Βρετανών, προκάλεσε η προσωρινή αναβολή των πιθανών περιοριστικών μέτρων στην Αγγλία, σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ έχουν εξαγριωθεί οι επικεφαλής της βιομηχανίας φιλοξενίας και ψυχαγωγίας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, να γίνει σαφής και ξεκάθαρος.

Ένα εστιατόριο του Λονδίνου έλαβε 654 ακυρώσεις κρατήσεων σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ανέφερε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Τομ Κέριτζ, ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων, σε ένα βίντεο που ανέβασε την Τρίτη στο twitter. Απεγνωσμένος, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, ο ιδιοκτήτης, του MyLahore, ένα βρετανικό ασιατικό εστιατόριο στο Μπράντφορντ, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στον χώρο του, στους πελάτες να κάνουν την πρώτη, δεύτερη και την αναμνηστική δόση εμβολιασμού την Πέμπτη κατά την άφιξη τους έως ότου περιμένουν να τους σερβιριστεί το γεύμα τους .

Επιπλέον, επικεφαλής της βιομηχανίας φιλοξενίας UK Hospitality, προβλέπουν πτώση 40% στα έσοδα τους για τον Δεκέμβριο, με βάση τις ακυρώσεις που έχουν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent.

Είναι γεγονός, ότι ο κίνδυνος της αναμονής, είναι ότι μέχρι να γίνει ξεκάθαρη η απειλή από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, μπορεί να είναι πολύ αργά για να έχουν σημαντικό αντίκτυπο οι περιορισμοί» αναφέρει το BBC Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να αποφύγει την ακύρωση των Χριστουγέννων καθώς υποσχέθηκε ότι φέτος θα ήταν καλύτερα από πέρυσι, ωστόσο υπάρχει ακόμη χρόνος για περαιτέρω ανακοινώσεις πριν από τις

25 Δεκεμβρίου καθώς εικάζεται ότι οι βουλευτές ενδέχεται να ανακληθούν την επόμενη Τετάρτη (29 Δεκεμβρίου) για πιθανή ψηφοφορία για περαιτέρω περιορισμούς σύμφωνα με την εφημερίδα Times.

Ωστόσο, ανάλυση για την εφημερίδα, evening standard, δείχνει ότι η Όμικρον αντιπροσωπεύει το 87% των συνολικών κρουσμάτων στο Λονδίνο με την πλειοψηφία των δήμων να καταγράφουν περισσότερα από 1.000 κρούσματα ανά 100.000 άτομα εν όψει των Χριστουγέννων. Ο αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που βγαίνουν θετικοί, υπολογίζεται από το γεγονός ότι τέσσερα εκατομμύρια Λονδρέζοι, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για να επισκεφθούν συγγενείς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, για τα Χριστούγεννα αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά, χθες καταγράφηκαν 91.743 κρούσματα , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τελευταίων επτά ημερών σε 221.000 , μια αύξηση 61% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος