Συγχαρητήριο μήνυμα του Μίλο Τζουκάνοβιτς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (video)

Βελιγράδι, 24/03/2021 (του ανταποκριτή της ΕΡΤ Νίκου Πέλπα)

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βιντεοσκοπημένο συγχαρητήριο μήνυμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου. Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς συγχαίρει τον ελληνικό λαό για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και υπογραμμίζει ότι η εξέγερση των Ελλήνων ενέπνευσε όλους τους αγώνες των βαλκανικών λαών για ελευθερία και ανεξαρτησία.

«Σήμερα, 140 χρόνια από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μαυροβουνίου και Ελλάδας και 200 χρόνια από την ηρωική ελληνική Επανάσταση, η οποία ενέπνευσε πολλά βαλκανικά έθνη να επιτύχουν το εθνικό τους όνειρο και να αποκτήσουν διεθνή αναγνώριση, η Ελλάδα και το Μαυροβούνιο συμμετέχουν ως μέλη στην πιο ανεπτυγμένη κοινότητα Δημοκρατιών του Βορειοατλαντικού Συμφώνου» επισημαίνει στο μήνυμα του ο Μίλο Τζουκάνοβιτς.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου αναφέρεται επίσης και στην συμμετοχή Μαυροβούνιων αγωνιστών στην Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα στον Βάσο Μαυροβουνιώτη.

Επισημαίνει ότι και σήμερα οι δύο χώρες συνεργάζονται άψογα σε όλα τα επίπεδα υπογραμμίζοντας την συμμετοχή της Ελλάδας στην φύλαξη του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου.

Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου καταλήγοντας στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς την κ. Σακελλαροπούλου εύχεται «η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο της σταθερής ανάπτυξης και να θέσει την σφραγίδα της στην ανάπτυξη και την σταθερότητα των Βαλκανίων και τη διαμόρφωση του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος