Συγχαρητήρια Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ για την τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας του

Array

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του κόμματος και της χώρας του.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν δήλωσε στο Σι ότι προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη μιας «ολοκληρωμένης συνεργασίας» μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

«Η έκβαση του συνεδρίου του κόμματος επιβεβαιώνει πλήρως την πολιτική σας εξουσίας καθώς και τη ενότητα του κόμματος που οποίου ηγείστε», δήλωσε ο Πούτιν στον Σι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σι και ο Πούτιν υπέγραψαν μια συνεργασία «άνευ ορίων» τον Φεβρουάριο, τρεις εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έκτοτε, η Κίνα τηρεί προσεκτική στάση, επικρίνοντας τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, χωρίς όμως να επικυρώνει ή να βοηθά στη στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η εκ νέου ανάδειξη του Σι θα «ενισχύσει τη θέση της Κίνας στη διεθνή σκηνή» και θα βοηθήσει τη χώρα να υλοποιήσει τα σημαντικά εγχώρια επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος