Σχέδιο επίθεσης σε εβραϊκή κοινότητα απέτρεψε η βρετανική αστυνομία

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για ένα φερόμενο τρομοκρατικό σχέδιο με στόχο την εβραϊκή κοινότητα στη βόρεια Αγγλία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, οι δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στο κέντρο του Μάντσεστερ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης έρευνες στο Σάλφορντ και το Λίβερπουλ.

«Πρόκειται για μια μακροχρόνια προληπτική έρευνα που οδήγησε στην αποτροπή αυτού που πιστεύουμε ότι είναι ένα σχέδιο με στόχο την εβραϊκή κοινότητα στην περιοχή του Μάντσεστερ», δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Βίκι Έβανς, ανώτερη εθνική συντονίστρια του τμήματος αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας.

Όπως ανέφερε, οι αστυνομικοί ερευνητές δεν πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια συνεχιζόμενη απειλή, αλλά η αστυνομία στο Μάντσεστερ δήλωσε ότι έχει εντείνει την αστυνομική της επιχείρηση κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εβραϊκών εορτών.

Πέρυσι, δύο Εβραίοι πιστοί σκοτώθηκαν σε επίθεση σε συναγωγή στο Μάντσεστερ, η οποία διαπράχθηκε από έναν Βρετανό πολίτη συριακής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλώσει ότι έδρασε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στην εβραϊκή κοινότητα, καθώς και στο ευρύτερο κοινό, ειδικά δεδομένης της σημαντικής περιόδου των εβραϊκών ιερών εορτών», δήλωσε η Έβανς.

«Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι συνεργαζόμαστε απίστευτα στενά με συναδέλφους στην Αστυνομία του Μείζονος Μάντσεστερ και τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε αυτούς και το ευρύτερο κοινό ασφαλείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος