SUN: Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Βρετανοί που γυρνούν από “πορτοκαλί” χώρες

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Οι εμβολιασμένοι Bρετανοί παραθεριστές θα είναι σε θέση να ταξιδεύσουν σε “πορτοκαλί” χώρες χωρίς καραντίνα κατά την επιστροφή τους, από τις 19 Ιουλίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα Sun. Αυτό σημαίνει ότι εκατομμύρια Βρετανοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία και τη Γαλλία χωρίς περιορισμούς, με το ποσοστό του εμβολιασμού και για τις δυο δόσεις να αγγίζει το 64% που σημαίνει ότι αφορά σε περισσότερους από 33 εκατομμύρια πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαπς θα ανακοινώσει το μέτρο αυτό την Πέμπτη, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα εν μέσω πίεσης πως “οποιαδήποτε αναβολή θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τη θερινή τουριστική περίοδο.” Οι εμβολιασμένοι Βρετανοι οφείλουν κατά την επιστροφή τους να κάνουν ένα μοριακό τεστ πριν την αποχώρηση τους από την “πορτοκαλί” χώρα και ένα επιπλέον την δεύτερη ημέρα κατά την άφιξή τους.

Επίσης, σε σχέση με την απελευθέρωση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Bρετανός πρωθυπουργός, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισαν ότι οι ταξιδιώτες θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις μάσκες προσώπου στα αεροπλάνα ως μέτρο προστασίας για τους υπαλλήλους και τους επιβάτες.

Ωστόσο την έντονη αντίδραση των βουλευτών θα αντιμετωπίσει το απόγευμα με επίμαχες ερωτήσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Μπόρις Τζόνσον για την αναμονή έξι εβδομάδων, έως τις 16 Αυγούστου σε σχέση με το τέλος των περιορισμών αυτοαπομόνωσης όχι μονό από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από βουλευτές του συντηρητικού κόμματος που είναι οργισμένοι από τη συνεχή αναβολή των μέτρων εν όψει των καλοκαιρινών ταξιδιών.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος